Ultima actualizare05:12:24 AM GMT

Doresc sa accesez masura 121 pentru achizitie de utilaje....

Intrebare:

Doresc sa accesez masura 121 pentru achizitie de utilaje. Am fost inscrisa ca si persoana fizica intr-o asociatie acum 10 luni, iar acum 4 luni m-am autorizat ca si PFA. Se ia in considerare criteriul privind apartenenta la un grup de producatori inainte cu 6 luni de zile?

Raspuns:

Beneficiarii eligibili pentru Măsura 121 „Modernizarea exploatațiilor agricole” sunt următorii:

-    Persoanele fizice (neînregistrate ca agenţi economici) - care se vor angaja că până la data semnării contractului de finanţare să se autorizeze cu un statut minim de persoană fizică autorizată

-   Persoanele fizice autorizate

-   Intreprinderile individuale

-   Intreprinderile familiale

-   Societățile comerciale

 Ghidul Solicitantului pentru Măsura 121 este disponibil la adresa www.apdrp.ro.

Conform calendarului estimativ de lansare al sesiunilor de depunere pentru anul 2012 pe PNDR, sesiunea de depunere de proiecte pe Măsura 121 a fost anunțată în perioadele 17 aprilie – 16 mai 2012 și 1-31 octombrie 2012.

Având in vedere că proiectul urmează a fi implementat în mediul rural, vă recomandăm să vă adresați Oficiului Județean De Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (OJPDRP) pentru județul de care aparțineți. Datele de contact pentru OJPDRP –urile județene poate fi consultată în harta interactivă disponibilă la adresa:

http://www.apdrp.ro/content.aspx?lang=RO&;item=1828&searchItem=OJPDRP.

Fondurile destinate dezvoltării rurale nu fac parte din Fonduri Structurale acestea fiind gestionate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Pentru a afla informaţii specifice acestui domeniu vă rugam să consultați adresele www.madr.ro  şi www.apdrp.ro . Puteți lua legatura cu Direcţia Generală Dezvoltare Rurală, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, tel 021 3078511, e-mail .